Recovery blog

Anouk

Anouk is in het dagelijks leven leerkracht. Zij is hard aan het knokken om uit haar eetstoornis te komen. In haar blog deelt ze haar ervaringen op weg naar herstel.

Anouk Nederlof
Blogpost 18-12-2019

Dit jaar bemoei ik me niet met de Kerstboodschappen

Vorig jaar was december geen goede maand voor mij. We waren nog maar net 2 maanden bezig met de gezinstherapie en ik had net een ritme te pakken. Van de Kerst vorig jaar kan ik me weinig herinneren. Vol medicijnen ben ik de Kerst doorgekomen en ik heb er eigenlijk niet van kunnen genieten. Van Oudejaarsdag weet ik vooral dat ik me heel erg druk maakte of alle oliebollen en andere boodschappen wel op zouden gaan.

Lees verder

Anouk Nederlof
Blogpost 28-11-2019

Een pizza zonder kaas, is toch geen pizza?

Nu ik steeds dichter bij een gezond gewicht kom, heb ik afgesproken met mijn ouders en vriend om blind te wegen. We hebben samen 'een range' afgesproken en iedere vrijdag zegt mijn moeder of ik binnen die range zit en of ik gegroeid of afgevallen ben. Ik was de laatste tijd zo geobsedeerd door het getal op de weegschaal dat ik er helemaal gek van werd.

Lees verder

Anouk Nederlof
Blogpost 03-11-2019

Eetbuien... so what?

Een jaar geleden ben ik gestart met de MeerGezinsDagBehandeling in Leiden. Een jaar verder alweer en wat is er een hoop gebeurd. Ik ben erachter gekomen dat herstel niet het einddoel is, maar gezond worden is het doel. De weg naar een gezond lichaam, leven en geest is een lange weg met vele hobbels en diepe dalen, maar ik ben het aangegaan en ik ga het nog steeds aan.

Lees verder

Anouk Nederlof
Blogpost 19-10-2019

Dag koeken, hallo schuldgevoel

Vanmorgen zo goed gestart met alle gemaakte afspraken. Toppie! Vol vertrouwen ging ik de dag in en ik was vol energie. Ik smeerde voor de lunch mijn 3 boterhammen, volgens afspraak, hoewel... Bij de Speculoospasta wilde ik geen boter en ik besloot dit niet te doen. Man, man, wat een schuldgevoel achteraf. Naar wie? Naar mezelf… Naar mijn E.S.. Naar mijn ouders... Alleen al omdat het anders is dan de afspraken waar ik me aan moest houden. Ik heb het eerlijk verteld aan m’n moeder en meteen in mijn boekje opgeschreven. Nu klopt mijn lijst natuurlijk niet meer en zo kan ik na deze week nooit een goede balans opmaken… HMPF…

Lees verder

Anouk Nederlof
Blogpost 06-10-2019

Herstellen van een eetstoornis doe je niet in een dag

Lieve bezoekers van Oh She Grows, mijn naam is Anouk en dit is mijn blog bij Oh She Grows. Ik ben in het dagelijks leven leerkracht en momenteel hard aan het knokken om uit mijn eetstoornis te komen. En dat lukt me aardig, al zeg ik het zelf...

Lees verder

Wil je inspiratie van ervaringsdeskundigen
in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.